Сред първите не искам да съм пръв
и да ме сочат всичките със пръст.
Не искам аз и скъпата ми кръв
залог да бъде тя за моя кръст.
И сред последните не искам ред,
та камо ли да съм последен там.
Избирам мястото си по- напред-
не искам да оставам вече сам.
Достоен съм за златната среда
и в строя да съм твърдо там във крак.
За да ми носят задните вода
и да целуват златния ми праг.
© Никола Апостолов All rights reserved.