Знаеш ли
Знаеш ли, че мога да съм лято
в усещане за истинска жена,
мога да съм сърдечното богатство -
и в тебе мога, ритмично да туптя!
Мога да съм слънчевото утро
и денят ти да сгрея от любов,
облак мога тутакси да свия
дръзне ли, денят да вземе в смог!
И светло мога да съм пред очите
с фенер, да съм пътеводител,
посоката откривам на душите -
Любовта да е единствен покровител!
Чудеса да случвам, мога и това -
с щипка вяра и красиво многозвучие,
от вятъра събирам семена и сея магичното им случване!
По гроздобер съм плодната лоза
с най - зрелия и сочен грозд,
и вино правя с първата роса
по устните ми, и от магичен плод!
Знаеш ли, че мога да обичам -
вълната облива в топло брега?
Мога и във вярност да се вричам -
На мъж повярвал в истинска жена!
© Елеонора Крушева All rights reserved.