Sep 15, 2011, 8:05 PM

Знаеш ли къде? 

  Poetry » Other
854 1 9

Къде, къде в мен е най-мъртво, знаеш ли?

Не вляво, там е банално, там още тупти.

Не и в душата, тя жива е, танцува със дяволи,

захвърлила бяла одежда, флиртува със тях до зори.

Къде, къде в мен е най-тъмно, знаеш ли?

Не по устните, дори без усмивка там светлее дума добра.

Не по кожата, не и в косите, твоите длани забравили,

не в съня ми, не в гласа – там няма и сянка дори от тъма.

Къде, къде в мен е най-страшно, знаеш ли?

Не в деня ми, не в нощта, закичена с трънен венец.

А в очите – там няма го вече печата на слънцето таен,

страшно мъртви и тъмни са, като на див, разстрелян жребец.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??