На този свят се ражда всяко:
расне, зрее и си мре.
И няма тука нещо яко
на природата да се опре.
И даже силата подземна
изригва- после става брак.
А само любовта ни земна
оставя под небето знак.
Със нея се гради живота.
От нея пламва всеки дух.
Със нея стигаш горна кота.
От нея ставаш ням и глух.
© Никола Апостолов All rights reserved.