ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ
(Дисекция на единната субстанция)
Така ще ги запомня тези двамата –
мамата разплакаха на кризата!
Единият е спретнал рай за Дамата,
а другият – за Нея в ада влиза.
Единият е луд и си признава,
а другият – от обич е пиян.
И двамата са вулканична лава,
неоспорима като Ин и Ян.
Първият и днес звучи мажорно,
а вторият минорно релаксира,
но в лозето – житейска тренажорна,
не могат без мотика, път и лира.
А пътят им – през лозето нагоре.
Молитвата проплаква за мотика,
мотиката от раз пресича спора
кой да спаси добрата Евридика.
Дори единствен евридикин стон
да прелети светлинни разстояния,
с главите си разбиват и бетон,
а лудият не бяга от пияния.
Послепис: Бъдете внимателни и добри,
не бъркайте тренажорна с транжорна!
7 януари 2011 г.
© Николай Христов All rights reserved.