За рибите най-кротки по характер
ще кажете, че плуват във дълбоки
води. Шаран, акули и косатки
те давят самота в бутилка водка.
Че рибите са странни екземпляри
че бързичко избухват те - така е,
но никой както тях не би се жалвал,
със сълзите им кой ли ги желае?
За рибите изписани са книги,
наляво и надясно с туй се хвалят,
пързалят се - опитай се, хвани ги,
те умни са, добри и всичко знаят.
Интертни са понякога, вглъбени,
във себе си и трудно ги разбират,
пред повечето хора са засмени
те чувствата си трудно в тях складират.
Поискаш ли съвет - при тях ще идеш,
разбират те със поглед те веднага,
тъгуват надалеч ако заминеш
и първи са в създаване на драма.
Изглеждат лековати, мекушави,
прощават те на ближния, горко му
ако решил е зло да им направи
те първи те оставят, казват сбогом!
© Виктория Тасева All rights reserved.