ЗООПАРК И ДЖУНГЛА
(алегория)
Опитвам се да проповядвам
Благородство в Джунгла...
Опитвам се, ала кажете
как да издържа,
щом и на мен понякога ми иде
да изръмжа?
От ръмженето,
примесено със рев
на Вувузела,
трепва и изкрейзила побягва
грациозната Газела...
... И избуяват "светли спомени"
в главата на Газелата,
за "времето", прекарано
спокойно
на Зоопарка във Панделата...
© Петър Петров All rights reserved.