Feb 3, 2016, 10:43 PM

Зрънце съмнение 

  Poetry » Phylosophy
500 1 3

В една неотменима, звездна нощ
аз се излежавах на малката веранда.
Мисълта се появи със нова мощ
и вся във мен смут чрез пропаганда.

 

Изстреля думите като па̀ра от чайник
и се отдръпна бързо, за да се съвзема.
Остави следи от стъпките на крайник,
но се приготви друга част да превзема.

 

Не съумях да се насладя на звездите,
взираща се в покълващото зрънце.
Сбогувах се последно със мечтите,
обречени никога да не видят слънце.

 

Защото в сянката дебела на дървото
не видях и малка частица от надежда.
Страхът е дълбоко огнище, каквото
си изградил само като го поглеждаш.

 

А аз – дали от наивност или пък смела
се хвърлих в битката със съмнението.
Тази грозна вещица не бе ми отнела
вярата моя в мига на просветлението.

© Биби All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много, много ти благодаря, Лили!
    Аз също те посещавам с удоволствие!
    Има ново, което очаквам редакторите всеки момент да публикуват.
    Желая ти много усмивки!
  • Много красиво Биби!
    Благодаря...
    Чета те с удоволствие и чакам да споделиш още много вдъхновението ти, скоро
  • Да, дяволчето, което може да сътвори доста пакости в живота ни..
    Колко важна се оказва всъщност вярата.
    Благодаря ти!
Random works
: ??:??