Jan 22, 2011, 5:48 PM

Звание Човек 

  Poetry » Phylosophy
551 0 3

Звание Човек

 

 

Заслужих ли аз през своя жизнен път

това най Висше звание - името Човек?

 

Минах ли през достатъчно дълго страдание

за да развия в себе си Състрадание?

 

Загубих ли достатъчно много мечти,  желания,

за да постигна Смирение?

 

Изградих ли след загубени битки със себе си

чаша бездънна нетленна, за да я пълня с Дълготърпение?

 

Уплаших ли се много след срещи, доста чести със

Страха и Смъртта?

 

Развих ли към тях Разбиране и Уважение?

 

Спечелих ли маратон по усамотение, за да стана Самотворение?

 

Разбрах ли най-накрая след много учение, че Мъдростта е

неизискваща много думи изчистено Знание?

 

 

Станах ли Човек с ново значение?

 

© Есфир Асфар All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • стана
  • Хубаво ще е ако всички си задават тези въпроси!Поздрав!
  • Замисляща, философска творба.
    Всъщност кой е достоен за званието Човек и как се достига до него?
    Опитваш се да предизвикаш размисли по най-важните въпроси за смисъла на човешкия живот.
Random works
: ??:??