Зверове
По улиците на града
се движат зверове различни.
Срещам често аз студа
във погледите им безлични.
Оглеждам се и търся аз
с надежда хора да открия.
Но изпадам във екстаз
от страшната им олелия.
Вълци, лъвове и мечки,
пък и други по-обични,
движат се край мене всички
бързат по задачи лични.
На връх висок се покачих,
пред мен се ширнаха ливади,
в които аз си поглед впих
да видя има ли и там примати.
Но за моя зла съдба
там видях животни много.
И за разлика от тез в града,
нищо нямаше във тях жестоко.
© Пепа Райчева All rights reserved.