Кога ще ме обикне този,
когото толкоз съм обичала?
На прашна гара
с пуст перон,
на тъжен кей,
на мъртъв дом
от чакане съм заприличала...
Той може да ме свари
във вина,
в отровна жлъч,
във смърт
и сметки стари,
но пак
като звезда през януари
ще блесне
в радост
моята душа!
© Кети Рашева All rights reserved.