„Звезда в нощта”
Безкраен свят, отминал ден-
забравени останахме.
Към слънцето загледани
и в нощните звезди!
Посрещнахме тук изгрева
и той не закъсня,
в очите ти погледнах аз -
те гледаха към мен!
Аз бях отминалия ден,
не съм оставал във забрава.
Ти беше слънцето за мен
и светеща звезда в нощта!
И бъдеще, и минало,
и спомени предишни;
пътуваме към вечността
потънали в надежди!
Ограбени преди това,
а днес така щастливи.
Загледани в една мечта
и мигове за нас красиви!
Аз бях отминалия ден,
Не съм оставал във забрава.
Ти беше слънцето за мен.
И светеща звезда в нощта!
© Горан Русинов All rights reserved.