Отражения звездни в канавката светят,
в тъмното, с мрака когато се слеят.
В отблясъци чисти докосват с лъчи,
тогава водата е чиста, тогава мълчи.
Поток от звезди-персеиди, желания,
спектакъл небесен от мечти-пожелания.
Пожелай си да бъдеш... дори да си в кал,
дори там ще светиш, ако си дал.
Поглед отправил към небесната шир,
в тъмното светят звездите в шпалир.
Показват ти път, ръка протегни,
шепа звезди и за други вземи.
Всяка от тях е светлина-ориентир,
гледай към тях, ще усетиш зефир.
Път неизвестен към нови вселени,
въздух пречистен от всички проблеми.
Тишината е няма, светлината говори,
калта понапукана... без сили да спори.
Измита внезапно, ефектен контраст...
звездите тогава са в зрача компас.
28.08.2021г.
© Теодора Атанасова All rights reserved.