Притихвам под звездите,
оглеждам се в небето,
съзирам огледалце скрито
да отразява ми сърцето.
Поглеждам аз отвъд тъмата
и съкровени спомени долавям,
животът ми изпъстря се като дъгата
и сянката на миналото изоставам.
Вървя си бавно по вълните
с коси разпуснати, със боси стъпала
и шепот непознат докосва ми сълзите,
повежда ме през лунна светлина.
Пристъпвам бавно, носейки се по морето
танцувам трепетно и смея се на глас
събужда се със радост в мен детето,
пътувайки през времето в екстаз.
В звездите виждам себе си,
обичам тази своя самота
разкрива ми копнежи, трепети
и носи ми спокойствие и красота.
Затварям аз очи и се пренасям
обратно по вълните към дома,
пречистена морето ме отнася,
блажено се усмихвам във съня...
© Елена Трендафилова All rights reserved.