Сред необятната космична шир
самотната душа е звездоброец,
обгърнал целия небесен мир,
за него любовта какво е -
една звезда със нежно име,
която си избира всяка вечер,
примамливо загадъчна, недостижима,
обсипва я с красиви речи.
Обсипва я с фантазиите си цяла,
очи затворил с нея да се слее,
заспива с тръпката от сладката омая,
преди страстта му пак да отрезнее.
© Даниел Стоянов All rights reserved.
От мен поздрав за хубавата пезия и една 6ца!