Прораснал плод съвсем недоброплоден,
прогниващ, като стъпкана черница.
Отгризнат лъч любов, неблагороден,
сляп, като на слънцето - къртица.
С мними правила успех бележи
над някой друг със сила озлобена,
бодяща, като свити таралежи,
наръгваща с рогата на елена.
На всяка почва плевелът пониква...
Кърлеж впил се на човешка вена,
лочещ кръв с взлом в душа прониква
извита, като рогът на овена.
Загнездващ се насила, безлюбовен
звяр, довреме кръв ще суче
и сам, анатемосан, и греховен
ще чака любовта да му се случи.
© Мария Божкова All rights reserved.