Ако бях вълшебник, ето какво! Бих правила само, само добро! Бих изтрила всички скръбни сълзи! Бих спряла злото да пълзи! Бих върнала блясъкът във всички очи и музиката, във всички уши! Бих дала любов на всяко сърце и протегнала бих ръце на всички ръце! Никой да не бъде сам и самотен! Никой да не плаче сиротен! Бих наредила трапеза за всеки! Да не е гладен никой навеки! Спряла бих войните! Да оздравеят полята и реките! Да разцъфне вредом красота, за радост на всяка душа! И за ума помислила бих! Да бъде умен и грижовен! За грешките му аз простих, за новите ще е виновен!
Ако бях вълшебник! Но не съм! Творя доброто, но на сън!
© Маргарита Ангелова Все права защищены