Това е доста стара тема:
За Господ – да! Или пък Не!
Но който път и да поема
едно е словото що ме зове.
Не го поваля нито дрямка,
дори и сън не го лови;
Небето и земята пази
от лоши думи и беди.
Не може никой в таз вселена
със него нищо да дели,
докато сам реши дада дава
богатства, слава и (злини).
Той знае всичко – де що става
със неговите същества,
които населил е щедро
навсякъде по таз земя.
И никой нищо не разбира,
щом не Той не разреши това,
земята и небе подпират
пиедестал за светите крака.
Не уморява се да брани
и пази своите създания,
затуй стои Той най-високо
да вдъхва Вярата и упование.
© Мохамед АлиБаба Все права защищены