Щом пускаш Дявола в душата си
само със Вяра ще го победиш,
с молитвата ще можеш лесно,
от пътя начертан за тебе
без болка да го отстраниш.
Учи се сънища да разгадаваш,
върви напред не спирай,
времето не ще те чака -
дете си бил сега си старец ослепял,
но пак не си готов във Вярата да влезеш
зрънцето щом не си посял.
И смисъла на буквите тъмнеят,
не знаеш нищо как да подредиш,
когато Сатаната пускаш близо до сърцето,
и от звездите се извръщаш и мижиш -
те затова са горе в близкото небе
на дявола гръбнака да прекършат,
на пътника залутан да покажат пътя
и от високо в твоя Мрак да светят.
Помни от кой са там поставени,
моли се - не изпадай в грях,
денят на адското мъчение е близо
и вярвяш или не - помни,
един ще влезе в ада страшен,
а друг ще се въздигне - свят като монах.
В деня когато земното се преобърне,
и стане Нов свят - ти ще бъдеш там,
покай се грешнико, коленичи със почит
пред Създателя -
той знае що коварно притаил си във сърцето,
какво от себе си си скрил,
и що показваш сам пред съвестта си.
“Пари” в обувките ако си притаил -
те рано или късно
като теб ще замиришат на земята.
© Мохамед АлиБаба Все права защищены
но пак не си готов във Вярата да влезеш
зрънцето щом не си посял...
Това ми хареса!