Познавам похотта
и глада за млада плът
... за младост...
Познавам алчността
от младостта
да грабиш лакомо
и ненаситно,
и да искаш още...
Но все не стига
да излъжеш времето,
годините назад да върнеш...
Зад тебе старостта
пристъпва с крадливи,
неизбежни стъпки
и алчността не стига
да я спреш...
© Сянката Все права защищены
"За листопада,
нежно тъжен с мъдростта,
никой не се сеща...."