Снежинки носят се ,тънцуват
валса на ноща,
тъй бели и така красиви
преди да дойде пролетта.
Снежинките са като птици,
които не намерили гнезда
безшумно падат по замята
сгушват се една във друга
Опиянени в своя танц
заспиват сънища сънуват,
а с утрото когато се събудят
безшумно те ще се стопят.
Ще дойде скоро пролетта,
тях няма да ги има,
затова под уличната лампа
до сетен дъх тънцуват.
© Евгения Тодорова Все права защищены