Ново слънце
ли изгря
на хоризонта?!
Сянка
в миг полази
върху мен...
Старата луна
от срам стопи се
(знае толкова
неща за нас).
Страстно
земетръсни,
ураганно
шеметни.
Бликнали и
отшумяли
с тихи стъпки
самодивски,
в час потаен
и невидим.
© Вили Димитрова Все права защищены