08121980
"Do you know what you've just done?"
"I just shot John Lennon."
Убиецът седна на тротоара
И се зачете в „Спасителят в ръжта”
Сирените
Хората наоколо
И суматохата
Не съществуваха
Не се притесняваше от станалото
Защото така трябваше да стане
Страниците се затвориха без съпротива
И повече от двайсет години
Прекарани в килията
За убийството на мечтата
И надеждата за по-добро
За лудостта в главата си...
Всичките тези години нямо
Ехо на четирите куршума
Които се впиха в милиони
И убиха музиката
И убиха един
Може да кажете мечтател
Марк беше добро момче като малък
Но порасна като всички останали
И откачи от изолацията
Ревността
Наркотиците
Завистта
И всичко от което човек може да откачи
Но беше единствения който се осмели
Да се докаже
Джон също беше добро момче
И създаде неприятности на войната
Джон беше един тогавашен
Христос
Който говореше и вършеше добрините си
И го разпънаха
За това че имаше мечти
Джон беше наивен
А света се беше променил
И Марк – убиеца
Направи това, което не можаха четирдесет години
А не затова Селинджър написа книгата си
06.12.2006
© Десислав Илиев Все права защищены
Ехо на четирите куршума
Които се впиха в милиони
И убиха музиката."
Амин.
Обичам Джон Ленън и "Спасителят в ръжта" също