В този град остаряваш от чакане,
за да стигнеш от точка до точка.
Тук религията е Надцакване -
с нея свършва денят, с нея почва.
Всеки мутра забил е във вестника
и живее с живота на други.
Хляб и зрелища - старата техника -
на "избраните" върши услуги.
Свежа кръв се предлага навсякъде:
от Прованса доставките идват.
Всяка капка съдбата повлякла е
и от пусто във празно налива.
Хипермаркети, центрове, молове
суперегото ти гъделичкат
и изпридат от чанти и джобове
златна нишка към някой тлъст чичка.
В този град любовта е мутирала
в страст единствено... за притежание.
Задни части на голо навирила,
чака новия Ной... с колебание.
© Гергана Иванова Все права защищены