25
Разочарова ме един добър приятел,
защото беше на приятелството ни ползвател.
И си помислих: „По-добър ще си намеря,
а Бог ми каза: „Аз съм ти го пратил!“
26
Съдбата ми шепти: „Твори, защото времето минава.
Животът е илюзия, но вярвай ми, е също и изява.
Ако покажеш себе си в най-светлата си същност,
Вселената ще те дари със незабрава!“
27
Доброто и злото са два антипода
и част са от на`шта човешка порода.
Но злото какво е? Какво е добро?
Бог знае тяхната висша природа.
© Румен Ченков Все права защищены