Чистите мисли пробуждат надеждата,
лесно по тайни пътеки повеждат те,
в мигове тежки на скрита заплаха,
меч ли надвисне над родната стряха!
Светлите мисли с крилати послания,
в себе си носят духовни познания.
Всяка невидима мисъл мечтае,
някой поет да я в стих увенчае!
Щом любовта е при тебе пристигнала,
с истина, мъдрост – духа е повдигнала.
Радостен ти си, когато я има...
Сбъднато щастие с нежна любима!
В брак по природни закони събрани,
мъж и жена са от Бог съчетани!
С мисия тук на Земята са. Знаят...
светлите мисли ги водят към рая.
14 ч. 2 януари 2021
Свързани произведения:
"Ще ти идвам в мислите незрими"
© Иванъ Митовъ Все права защищены