Твоят свят ли е това
Или не
На ръба на тротоара
На края на света
Във небесната утроба
В гнездо от стихове
Се раждат
Каменни сенки
От сенките
Ти не се виждаш
Една рогата псувня
Е застинала
Между благонравните зъби
И така
Угарката догаря
На долната устна на безсилието
На края на света
Твоят свят ли е това
Или не...
© Янко Все права защищены