Топла пита, блага
Топла пита, блага
днес изпече мама,
с розова коричка
и пухкава средичка.
Все към нея се протягат
нашите ръчички
и молба чете се
в гладните очички.
Мама строго казва:
Не бързайте, дечица!
А сега, кажете, от какво е тая питчица?
Бързо отговарям -
от лятошна пшеница,
смляна на дядовата воденица,
дала брашънце и малко трици.
Браво, дъще, не е тайна,
от брашно се меси пита,
и не забравяй - в труда
хлябът сладък се пече!
© Стоянка Атанасова Все права защищены