Има ли по-светъл ден от този,
В който подаряваш красота.
Може да е стих, букет от рози.
Може розата да е една.
Или да разкажеш за звездата,
паднала към четири без пет.
Боже, дай на всеки на земята,
силен да е колкото поет.
Да откриеш свое зрънце вяра
в изтрещелия от болки свят
и намерил най-накрая фара
разбереш, ти сам си необят.
И да тръгнеш в звездни коловози
Към усмивката на сутринта.
Може да е с цял букет от рози.
Може и бодлива,
и една.
© Бисер Бойчев Все права защищены
в изтрещелия от болки свят
и намерил най-накрая фара
разбереш, ти сам си необят."
Когато разбереш, ти сам си необят, тогава дребнавостта започва да те обвинява в необятност