Изгрей
слънце ярко
над цялата земя!
Зима тежка
беше,
но мина!
Ти дойде
по-светло
по-златно
от всякога!
Вятър топъл
повя –
стопли всички
свити сърца!
Ангели пеят
небесна ария –
"Свобода! Свобода!"
Живот извира
от земните недра
и птици пак
пеят песента –
надежда има, жива е
в' всички сърца!
Ще изляза
от мрак
в светлина!
Ще посрещна твоята
топлота и чистота!
Ще прегърна
деня нов,
ще отроня
тих благослов!
Тук съм! Жив съм!
И в любов ще
живея – тъй
както умея...
Изгрей слънце –
аз те приветствам!
Душата ми пей –
напомни ми за Нея,
за гласа ѝ
като меден елей...
© Давид Иванов Все права защищены