Човекът е куче, ми казваше баба,
облизани раните в сила превръщаш,
понякога седем кори има хляба,
горчи, дращи гърлото, но го преглъщаш.
И мислиш си силен си, зъби изронени,
стискаш гризейки живота горчив,
мисли и чувства се скитат прогонени,
напук и на себе си още си жив.
© Надежда Ангелова Все права защищены