Секунда. Минута. Час.
Животът с мен се шегува –
небрежно захвърлен фас.
Лудост по вените плува.
Секунда. Минута. Час.
Бомба в ума ми тиктака –
хващам се сляпо на бас.
Отново изпускам влака.
Секунда. Минута. Час.
Близкото става далечно –
играта приключва от раз.
Нищо в света не е вечно.
Секунда. Минута. Час.
Към хоризонта поемам –
казвам молитва на глас.
Стопирам всички дилеми.
* * *
Секунда. Минута. Час.
Времето, пътят и Аз!
25.07.23
Нина Сариева
© Nina Sarieva Все права защищены