Понеже нямам с какво,
ето на:
ще ви нахраня със вера.
Н.Й.Вапцаров
Ще дойде ден. Ще се събудим...
Пред нас врати сами ще се отворят...
Навън ще литнем.. Тъй учудени
ще търсим глъбини в простора...
Ще доловим напълно изумени,
че музика от врабчов хор извира...
Пропусналите майското цъфтене
на плод в растежа ще се взираме...
Ще чуваме тревите как си шушнат...
Нозете ни асфалта ще целуват...
Ще бъдем радостни, великодушни...
...За свят такъв аз днес бленувам.
Живодар Душков
7 април 2020 г.
Русе
© Живодар Душков Все права защищены