А аз не искам да умирам
В ноща на свети Яков*,
когато пак с любов те чаках,
пред името ми сложи кръст.
Не каза дума, даже не заплака.
“На двата стола от твоята градина”
тялото ми още топло го положи,
ръцете скръсти и здраво ги завърза,
за да свикнат, за тебе да не пишат.
Вместо парички, сложи обиците,
за Коледа които купих,
със тях очите ми затвори,
след тебе повече да не поглеждам.
Отнякъде далеч се чу камбана -
тогава бързо се прекръсти,
свещичка пъхна ми в ръцете
и за Любовта ни я запали.
Покри ме нежно със савана,
наведе се. Не ме целуна.
Отиде си. Дори не се обърна.
А аз не искам да умирам...
2009-05-09
* ноща на свети Яков – 30 април
според Българската православна църква.
Свети Яков Стари от Рембранд
© Аластор Все права защищены