Два гълъба и един отстрани...
Колко грозна и тъжна картина.
Бяха ято преди няколко дни,
бяха всички приятели...
Две листа на клон от дърво,
две листа, а пък трето е паднало.
Не жалеят за него другите две,
а до вчера бяха приятели...
Две очи, а срещу тях - две предателски
гледат толкоз лъжовно...
Две очи, а в страни - други две...
А бяхме до вчера приятели...
© Илияна Димитрова Все права защищены