Доброто – относително понятие,
потънал в прах, разпадащ се скрижал.
Исус, добър, на своето разпятие,
за да спаси душите ни, умрял.
Доброто, милостиня, сухи залъци,
подхвърлени на мърляв, стар клошар.
Приспали съвестта, в панелни замъци.
А на небето просякът е цар...
© Надежда Ангелова Все права защищены