Независимост ли? Днес какво ли значи
тази светла дума в паметта?
Върху нея равнодушно крачи
някаква отблъскваща тълпа
от продажни твари, с вид човешки,
за които всичко е с цена...
Някакви си генетични грешки -
паразити в ДНК - то на властта.
Облечени в костюми, като в брони,
поклонници на Златния телец,
и гаврещи се с български икони,
послушни роби на пророк-лъжец,
те сочат бъдеще, уж светло,
с гримирани усмивки и лица...
И ето, бавно, леко, неусетно,
България поведоха към пропастта.
А трябваше да служат на народа,
но на ушето им шептят палачи...
Какво е той пред личната изгода?
Усмихва се лукаво здрача
историята дебнещ да погълне...
Независимост? Какво ли тази дума значи
за тез лакеи на интриги тъмни?...
Ослушай се - България в момента плаче!...
*****
Това е днес лицето на една мечта,
която с векове е сила сбирала...
Българийо, за теб проливам тук, сега, сълза -
Срамувам се от нас пред твойто минало!
Но знам, ще бъдеш, както те е имало!
21.09.2019.
Георги Каменов
Честит Празник на Българската Независимост!
© Георги Каменов Все права защищены
И според мен вече е крайно време и то да се появи!
Благодаря ти отново.