16 окт. 2011 г., 09:58

А си тръгваше от мен 

  Поэзия » Другая
454 0 0

И на гроба ти ще дойда

с четен брой розови цветя

и препълнена от болка,

че ти си в плоча и земя.

 

На гърдите тях ще сложа.

Ще ги полея със сълзи...

Как ми липсваш! Мили Боже,

как ми липсваш адски ти!

 

И цигара ще запаля.

Когато тя се угаси,

гроба с пръсти ще погаля,

неволно, без мисъл почти...

 

В очите още те гледам,

ръката ти още държа.

До тебе съм тиха и бледа,

студен си като дъжда.

 

А погледът ти остана

в моя право устремен.

За ръка ме беше хванал,

а си тръгваше от мен...

© Камелия Виденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??