И шоуто върви си, до припадък,
се забавлява и крещи светът,
какво, че мозъкът е все по-гладък?
С изкуствен интелект ще заменят,
сърцатата ни душите... Вече слепи,
се взираме в екрани и лъжи.
Религии и секс, и дрога, с шепи,
все нещо на каишка ни държи.
Храната – ГМО и химикали,
алергии и болести... Отде?
Лекуваме се, като невидяли,
а злобата отвътре ни яде.
Дали пък клин избива всъщност клинът?
Или се генотипът промени?
Едни пируват, други нейде гинат
и в явни, и в измислени войни.
Каквото писа и каквото каза,
един будуващ в нощите поет,
е ерес, провокация, зараза.
А всъщност всичко е съвсем наред.
И музика гърми, и силикони,
мъже, жени... и други на места,
той луд е! Параноята го гони.
Вървим към рай! Хей там, след пропастта...
© Надежда Ангелова Все права защищены