Beк на безвремие
Десети ноември роди
СДС
СДС роди Мулти.
Мулти роди Вис.
Вис роди Сик.
Сик роди Корона.
Корона роди Защита.
Защита роди Зора.
. . .
Всичко
потъна
в мъгла.
Това
беше
миг
тишина!
И заплющяха
сините
знамена,
в надежда
за по-добри
времена.
Опиянени,
обезумели,
осуетени,
събраните
хора
на жълтия
паваж
не забелязваха
приближаващия
мираж.
2
Вулканът
изригна.
. . .
Заля
градове,
села
и
пазари,
офиси,
фирми,
големи
и
малки,
складове,
барове,
ресторанти,
тържища . . .
Полетяха
мерцедеси,
кабриолети,
петстотин
и
шестотин
селове
с бухалки
и
джипове
и
лъскави
анцузи . . .
ланци.
Голготата
се излива
надолу
със
обири,
грабене,
крадене,
рекетиране,
малтретиране,
манипулиране . . .
А хората
кротко трепереха.
Правителството
безмълвно
погледна към слънцето.
3
Започна
самоизяждането.
. . .
Първо
падна
Крушата,
не след
дълго
Андрюшата,
а после
Картофа,
Пипона,
Галфона,
Плувеца,
Гребеца . . .
Те всичките
бяха
отчаяна
стръв,
подмамена
от
куршуми
и кръв.
4
България
обезлюдена,
обрулена
и охулена
дочака
новия
ден,
в който
гордо
щракна
„Шенген”.
© Свилен Стоев Все права защищены