Абитуриентка
Откъде се взеха тези лимузини?
И градът по другому заживя...
Повтаря се от толкова години
балът Еверест на младостта.
Сега светът е различен за нея,
защото актрисата в него е тя –
момичето все още на мама,
разперващата криле млада жена.
Слънчеви лъчи огнено вплела
с многоцветен кичур в черни коси,
сърцето трепти и напира
под жадуващите ласки нежни гърди,
а лицето й сякаш пулсира,
гримът подчертава развълнуваните очи.
Бала си тя иска да изживее,
за да го запомни занапред.
Ще танцува и сигурно ще пее,
в краката й ще бъде светът.
Тази нощ е мигът й върховен –
вододела с емоцията на достигнат връх.
И със зората ще й изглежда съдбовен
първият изгрев от следващия живот.
© Светослав Статев Все права защищены