Издигам се полека във ранглистата,
сред Лидерите гъзери разплух!
Доказано са ми безсмъртни мислите
излюпили се в черепа ми кух!
И име съм във хора на нечутите
изписано от вятър по водата,
където също си рисувам думите
за да останат в тази вечност свята.
Да, много се въздигнах, като камък
летя... към дъното на бездна...
Ще бъда вечен, като призрак в замък,
като лайно в каналите на Темза!...
Четат ме! Има-няма, махала,
се сбира на поредното ми недоносче!
И помнят ме... за час дори, о, да,
но кой от мене помнен е и повече?
Не вярваш? Тук усещам завист!
И откровено ще ти поясня -
По-жив ще бъда даже... и от Елвис*...
И го доказвам... с втора глъмота...
27.08.2023.
___
* - мисля, всеизвестна е градската легенда, че... Елвис е още жив, че е отвлечен от извънземни, че сам е извънземен, но все пак може и за някого този факт да е изненада...
Та и оттам това ми сравнение с Краля на рока.
_____
© Георги Каменов Все права защищены