През иглени уши ще мина, ако трябва.
Ще се свия като снежна топка в шепа
и ще се скрия в клоните на старата череша,
за да мога тайно всеки следващ миг
да се разтапям палаво в очите ти.
Ще стигна слънцето изгряващо – с ръка.
Лъчи от него – дар за теб – ще взема.
Думи – ситни бисери от мида ще извадя.
Ще ги напиша върху девствен морски пясък –
да ги четеш. И в мене да се вричаш.
Вятърът в бутилка ще затворя. Да е тихо.
В дъжд ще се превърна и есенно ще заваля
по устните на жадна нива. Ще се разпръсна
и ще покъ́лна – дребно, дребно семенце –
да се извия с крехки вейки в небесата ти.
Ще бърша прах от огледалото за спомени –
да ги прегръщаш. А вазите ще пълня с по-богати.
През бури ще прелитам, ще укротявам мълнии –
сънят ти да е лек като на праведник.
Шехерезада шеметно ще шепне с моя глас.
Девет лебеда в усое ще намеря. Ще те превърна в тях
и от коприва мрежа ще сплета, за да я метна
върху отмалелите крила на твоя дълъг полет.
… И ще станат силни мъжките ти рамена –
да носиш двама ни през дивите пустини.
© Роси Савова Все права защищены