Адът
Нужен ли ада за човека - да.
В клетката на невъзможност се намираш.
Изхода търсиш интензивно.
Водите на живота в русла нови потичат.
Виж, разгледай котенце едно.
Напред-назад навсякъде се движи и пълзи.
Изучава пътищата на живота.
Яде и после да спи иска.
Това е интересът жизнен.
Да, затворените пътища на ада
Отварят пътища нови.
Болен си здраве търсиш, лошото преди
Сега добро ти изглежда
Адът - той в сметка крайна е реакторът
Ядрен - източник на смесване.
Времената на съзнанието смесва.
Пътищата равнопоставя за миг.
Волята, търпението вика.
С времето приятел на ада ставаш.
Единствено Небето на ада е равно.
Трите свята овладяваш постепенно!
Небе, земя и ад.
Те са всичко за всичко.
Малко благо ли е въздух да дишаш.
С водата студена да се обливаш.
Глад да понасяш.
Тъмнината да уважаваш и използваш.
Очите, светлината, слънцето.
Звуците да оценяваш.
Адските състояния са ад.
Те са пътя краен (нужен) на обожествяването.
На очовечаването.
Смъртта на адовия фон е приемлива.
За хора, същества, животни
Понятие ново адът дава.
Нови приятели и врагове виждаш.
Инцидентът всеки - точка, запетая е
На дело, действие всяко.
Спри се, откажи се от пътя този,
Адът носи който!
Котенцето малко ти си.
Храстите те спират.
Пътеки нови търсиш-намираш!
Велес владее трите свята.
Хората заминали живи са.
Те знаят що е ад.
С тях да се дружи трябва.
Адът чака и бди - всеки човек през
Него ще мине!
Всеки човек да мине през него -
Чест е!
На Небето, Земята, боговете Слава!
Чрез ада човек бог ще стане.
Не искаме ад. Добре!
Но зад него красота невиждана има.
Исползвай ада, и като дойде той
Добро най- е да го прославяш!
Да го използваш за нов, прекрасен Път.
На ада слава, да не идва - да,
Но и да дойде - раят ще ни приоткрие
За миг един прекрасен.
На деня, на нощта и на ада слава!
Да се спускаме надолу не бива.
Виж къде изтича енергията твоя.
Спри я, затвори дупките черни, и адът ще
Отдалечи се!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены