"Поетът е като дърво -
прочиства белите дробове!"
Евтушенко
Слънце към заник преваля,
ясни контури чертае,
как утрешния танц с поета
с много плам да изиграе.
А поетът пленява тъгата
и с поезия я заразява,
как с мълния от Муза позната
с точен прицел да изцелява.
Да крепи високо вярата,
да навява мисли слънчеви,
и като дървото навярно -
аеробно прочистване...
© Мариола Томова Все права защищены