За Иван
... Ах, звездички, мои малки звездички,
които, всъщност, се наричате сълзички...
...
В погледа ти пак звездички светят,
очите замечтани все така си гледат.
Нетърпелив си пак да я докоснеш с поглед,
да й покажеш колко много я обичаш.
И искаш да я изрисуваш в стих неповторим
и рима, ако можеш да й подариш.
Усещам сърцето ти колко се мъчи
и как съзнателно губиш ума си.
Искаш да кажеш много неща,
но някак не ти идват най-точните слова,
защото толкова много я обичаш,
че чак езика си заплиташ.
И триеш онези малки звезди,
напиращи от твоите красиви очи,
защото отново напомняш си сам,
че станал си мъж - и то голям.
© Гергана С Все права защищены