Ахшаена!
Три пъти изпях я.
Осем пъти я повторих.
Ти не ме прегърна.
Ахшаена!
Звезден прах полепва по морето.
Месечина тъжна смее се в небето.
Ахшаена!
Самодива билка е сварила.
И по Еньов ден на змея я дарила.
Ахшаена!
Тихо ти нашепвам с първите лъчи.
Челюстта на кита там стърчи.
Ахшаена!
Три пъти изпях я.
Ти не ме прегърна - потопи ме
в море от каменни гирлянди.
Ахшаена! - вразуми ме.
Ахшаена!
© Тони Лунгарска Все права защищены