Ще събера
звездите
в очите си,
за да ни бъде
светло
през нощта...
Ще пусна
на душата
птиците
и с тях
при теб
ще долетя...
Ще те помилвам
с полъха
на вятър южен
ще ти разкажа
приказка една ,
а после
друга, друга
да станат те
хиляда и една...
Тогава
погледни очите ми
и ако има
в тях звезди
и ако пак
душата ми
е птица,
при мене
остани.........
© Маргаритка Харизанова Все права защищены