12 окт. 2024 г., 18:12

Ако има Рай 

  Поэзия
119 2 2

АКО ИМА РАЙ

 

Вече не сънувам птици.

Нито пролетни треви.

В листопада по терлици

зимата към мен върви.

 

Бяла пряспа ще затрупа

пухкавите ми следи.

Слънцето като под лупа

в облаците ще мъжди.

 

Сприята ще чорли грива

през плешивите нивя.

Мен във тая крива нива

кой ли вятър ме довя?

 

Друмник – с пътната тояга

и торбе със сух комат,

време ми е да избягам

в някой по-добричък свят.

 

Има ли го? – аз не зная.

Ше го стигна ли? – не знам.

Ако съществува Раят,

Господи, върни ме там!

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Невероятна образност, удоволствие си, Валюше.
  • Хем тъжно, хем самоиронично.
    Важното е да се опитаме да оставим следа.
Предложения
: ??:??