АКО ИСКАШ
Ако искаш да видиш дъгата,
трябва първо дъжда да почувстваш -
как облива лицето, снагата
и как бавно надолу се спуска...
Ако искаш да видиш дъгата,
погледни към небето – измито
от дъжда – вече минал нататък
и ще видиш какво ще изпиташ....
Ако искаш да пипнеш дъгата,
просто само вдигни си ръцете
и, докоснал за миг красотата,
превърни я в разцъфнало цвете...
© Георги Ванчев Все права защищены